Коалиционното правителство на Словакия бе свалено от власт вчера с вот

...
Коалиционното правителство на Словакия бе свалено от власт вчера с вот
Коментари Харесай

Правителството на Словакия падна във вот на недоверие

Коалиционното държавно управление на Словакия бе свалено от власт вчера с избор на съмнение, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Седемдесет и осем от общо 150 депутати в еднокамарния парламент на страната гласоподаваха срещу кабинета на премиера Едуард Хегер.

Вотът на съмнение поиска либералната партия " Свобода и взаимност ", която се изтегли от ръководещата коалиция през септември. Нейният ръководител Рихард Сулик упрекна държавното управление в непросветеност и липса на прогрес в битката с корупцията. 

Очаква се словашката президентка Зузана Чапутова да номинира нов министър председател. Няколко от парламентарно показаните партии както от опозицията, по този начин и от до момента управлявалата коалиция се оповестиха за предварителни избори. Чапутова има пълномощия и да остави държавното управление на Хегер на власт с лимитирани пълномощия, до момента в който бъдат създадени предварителните избори.

От скорошни социологически изследвания излиза наяве, че опозицията в Словакия има огромни шансове да завоюва възможни предварителни избори.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР